بلیچینگ دندان

بلیچینگ دندان و انواع روش های سفید کردن دندان




بلیچینگ دندان یک روش برای سفید کردن دندان ها است که نیاز به 2 تا 6 جلسه مراجعه به دندانپزشکی است و هر جلسه کمتر از یک ساعت طول می کشد. درمان خانگی سفید کردن دندان ها طولانی تر است و درصد موفقیت پایین تری دارد. افراد بالای 16 سال میتوانند بلیچینگ انجام دهند و رنگ دندان ها تا 3 درجه روشن تر می شوند.







بلیچینگ دندان بهترین راه برای سفید کردن دندان‌ها و خلاصی از رنگ زرد آزاردهنده‌ی آن است. مهمترین مزیت این روش نسبت به روش‌های دیگر، آسیب و عوارض کمتر برای دندان‌ها در کنار هزینه کم و مدت زمان درمانی کوتاه است. بلیچینگ دندان به کمک مواد شیمیایی مخصوص که حاوی پراکسید کاربامید و پراکسید هیدروژن است باعث تغییر رنگ دندان می شود و آنها را ۳ تا ۸ درجه سفیدتر می کند.


سفید کردن دندان با کمک بلیچینگ در حال حاضر یکی از محبوب‌ترین درمان‌های دندانپزشکی زیبایی است. باید بدانید که بلیچینگ دندان با جرمگیری تفاوت دارد و گاه پیش از بلیچینگ، ما نیاز به انجام درمان‌های جرم گیری داریم. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله جرم گیری دندان مراجعه کنید.


یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های بلیچینگ دندان و جرمگیری، در مواد مصرفی آن‌ها است. برای بلیچینگ دندان معمولا از سوسپانسیون حاوی هیدروژن پراکسید و کاربامید پراکسید استفاده می‌شود. این ماده‌ها مثل وایتکس عمل کرده و بدون کم یا اضافه کردن چیزی به دندان‌ها موجب سفید شدن شیمیایی دندان‌ها می‌شود. نحوه کار کلی آن به این صورت است که با اکسید کردن کروموژن‌‌هایی (رنگ‌های روی دندان) که روی مینای دندان نفوذ کرده‌اند، باعث سفیدی دندان‌ها می‌شوند.


بلیچینگ دندان را می‌توان به دو صورت در کلینیک دندانپزشکی یا در منزل انجام داد. با این حال ما به شما توصیه می‌کنیم به دلیل ریسک‌هایی که سفید کردن دندان‌ها با مواد شیمیایی در منزل دارد، هرگز این کار را بدون مشورت دندانپزشک متخصص انجام ندهید. مرکز تخصصی دندانپزشکی آمیتیس آماده‌ی ارائه مشاوره و خدمات بلیچینگ دندان در تهران است.


برای سفید کردن دندان بلیچینگ بهتر است یا کامپوزیت؟


اصولا بلیچینگ روشی ارزان‌تر و یا ریسکی پایین‌تر نسبت به کامپوزیت دندان یا لمینت دندان است. با این حال، کاربرد کامپوزیت گسترده‌تر از سفید کردن دندان بوده و عمر طولانی‌تری هم دارد.

دلایل انجام بلیچینگ دندان



نمونه کار بلیچینگ دندان

شاید شما هم شنیده باشید که برخی می‌گویند رنگ طبیعی دندان‌های انسان، زرد است. این ادعا کمی مناقشه برانگیز به شمار می‌رود. چرا که ویژگی‌های طبیعی بدن هر کس با افراد دیگر تفاوت دارد. با این حال، در جامعه تصور از دندان‌های سالم و زیبا، دندان‌هایی است که به صورت منظم و با رنگی سفید در کنار هم قرار دارند. سوالی که مطرح می‌شود این است که دلیل این دوگانگی در درک ما از رنگ دندان چیست؟


همه شما نام مینای دندان را شنیده‌اید. مینا، لایه‌ای بسیار سخت رویی ساختار استخوانی دندان است که از نفوذ عوامل بیماری‌زا و عوامل پوسیدگی به ساختار استخوانی جلوگیری می‌کند. در زیر لایه مینای دندان، لایه‌ای موسوم به عاج دندان قرار دارد. رنگ عاج از مینا زردتر بوده و مهمترین دلیل زرد شدن دندان‌ها، نازک شدن لایه مینای دندان و هویدا شدن عاج دندان است.


دیگر دلیل رنگ گرفتن دندان‌ها، رسوب رنگدانه‌های مواد غذایی روی مینا است. به خصوص برخی از نوشیدنی‌ها و وراکی‌ها مثل چای، قهوه، میوه‌های مثل شاتوت و یا سیگار موجب زردی دندان‌ها می‌شوند. از دیگر موارد منجر به زردی دندان، باید به این موارد اشاره کرد:




  • دخانیات: گیاه‌هانی که در زمره دخانیات محسوب می‌شوند، اعم از تنباکو یا توتون، در ترکیب خود از ماده‌ای به نام قطران تشکیل شده‌اند. این ماده علاوه بر اثرات سرطان‌زایی که دارد، رنگ زردی را روی دندان‌ها ایجاد کرده که تنها با بلیچینگ دندان قابل رفع است.




  • رژیم غذایی نامناسب: گفتیم که برخی از خوراکی‌ها به دلیل وجود رنگدانه‌ها از عوامل تغییر رنگ دندان‌ها می‌شوند. چای، قهوه و برخی نوشیدنی‌ها مثل شراب، لکه‌های بسیار بد رنگی را روی دندان‌ها به جا می‌گذارند. در واقع اگر به سلامت دندان‌های خود اهمیت می‌دهید بهتر است به هیچ وجه از مواد الکلی مختلف استفاده نکنید.




  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان می‌تواند زمینه مناسبی را برای آسیب به مینای دندان و زرد شدن آن فراهم کند.




  • قند را باید دشمن شماره یک سلامتی دندان‌ها دانست. تمام خوراکی‌های قنددار مثل تافی‌ها، شکلات تلخ، و حتی نوشیدنی‌های گازدار و غیر گازدار دارای مواد افزودنی به مینای دندان آسیب می‌زنند.




  • یعضی از لکه‌های دندان در واکنش قهوه‌ای شدن غیر آنزیمی می‌توانند در اثر واکنش بین قند و اسید آمینه نیز ایجاد شوند




  • برخی از این لکه‌ها در اثر تجمع کروماتوژن بر روی سطح دندان ایجاد می‌شوند.




  • مصرف زیاد فلوراید یا تتراسایکلین و برخی عوامل دیگر سبب بروز این لکه‌ها می‌شود. معمولا لکه‌های داخلی دندان‌ها عمیق‌تر و ماندگارتر هستند.




  • افزایش سن از دشمنان زیبایی و سلامت انسان است. به همین دلیل با بالا رفتن شمار سال‌های زندگی، باید توجه بیشتری به سلامت بدن خود، از جمله سلامت دندان‌ها داشته باشیم. یکی از اثرات جانبی افزایش سن، تحلیل لایه موسوم به مینا و زرد شدن تدریجی دندان‌هاست.




زرد شدن در اثر کهولت سن باید به وسیله بلیچینگ دندان در کلینیک درمان شود. برخلاف چیزی که شاید تصور کنید، سالمندان و افرادی که با بحران میانسالی رو به رو هستند ممکن است بیشتر از بسیاری دیگر به بلیچینگ دندان و مزیت‌های آن برای اعتماد به نفس و بهبود روابط اجتماعی خود نیاز دارند.






Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *